Parlamentul a aprobat majorarea venitului minim lunar, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor în perioada rece a anului4Foto© sputnik.md

Parlamentul a aprobat majorarea venitului minim lunar, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor în perioada rece a anului

, 11 știri, 12 vizualizări

Parlamentul a aprobat majorarea venitului lunar minim garantat, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor în perioada rece a anului. Astfel, venitul minim lunar, în baza căruia familiile defavorizate vor putea solicita ajutorul pentru perioada rece a anului, va fi majorat cu 478,4 lei,  de la  2631,2 lei până la 3109,6 lei.

Legea modificată prevede majorarea multiplicatorului pentru venitul mediu lunar garantat, de la indicele 2,2 la 2,6, care este utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

Persoanele eligibile care  doresc să beneficieze, pentru prima dată, de acest ajutor, urmează să depună o cerere-tip la Serviciul asistență socială-comunitară, iar la necesitate să prezinte și alte informații referitoare la venituri. După procesarea cererilor în sistemul informațional, este emisă decizia cu privire la acordarea ajutorului pentru perioada rece a anului.