Partidul Șor cere instituirea unui moratoriu pe scumpirea produselor de strictă necesitate5Foto© publika.md

Partidul Șor cere instituirea unui moratoriu pe scumpirea produselor de strictă necesitate

, 7 știri, o vizualizare

În cadrul unui briefing de presă, deputata Violeta Ivanov a cerut Consiliul Concurenței să întreprindă acțiuni pentru a destructura posibilele înțelegeri de cartel în domeniul importului și comercializării produselor petroliere.Parlamentara a cerut și introducerea unui moratoriu asupra creșterii prețurilor produselor de strictă necesitate.

„Nu mai putem permite repetarea cazurilor din ultima perioadă, când prețul unor produse pur și simplu a explodat. Un exemplu concret este uleiul, care s-a scumpit cu 30 la sută, un litru ajungând să coste aproape 40 de lei. În același timp, în perioada stării de urgență, statul trebuie să amplifice suportul social pentru categoriile social-vulnerabile, să le ofere compensații suplimentare, în cele mai grave cazuri să le subvenționeze plățile la serviciile comunale”, a declarat Violeta Ivanov.

Totodată, Partidul Șor a cerut amânarea, în perioada Stării de Urgență, a achitării de către cetățeni a ratelor lunare la bănci și la companiile de microfinanțare.