PAS cere autorităților implicare urgentă în cazul dispariției fără urmă a lui Alexandru Rjavitin2Foto© agora.md

PAS cere autorităților implicare urgentă în cazul dispariției fără urmă a lui Alexandru Rjavitin

, 5 știri, 27 vizualizări

În acest sens, membrii fracțiunii PAS au cerut Procuraturii Generale să declare dacă dispariția cetățeanului moldovean, Alexandru Rjavitin, este în vizorul instituției. Mai mult, aceștia cer procurorului general, Alexandru Stoianoglo un raport, în care să fie incluse toate acțiunile întreprinse de acest organ, începând cu ziua dispariției tânărului.

Adițional, membrii PAS au condamnat lipsa reacției Guvernului în acest sens.

„Noi nu cunoaștem nimic, dacă este sau nu în viață Rjavitin. Timpul trece, iar reprezentații Guvernului nu au ieșit cu vreo reacție, referitor la măsurile întreprinse, ceea ce vorbește despre faptul că acesta nu este capabil să garanteze drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, a declarat Doina Gherman, membru al fracțiunii PAS.

Un demers în cazul dispariției lui Alexandru Rjavitin a fost înaintat și lui Alexandru Flenchea, vicepremier pentru Reintegrare. Membrii PAS i-au cerut acestuia să întreprindă acțiunile necesare, pentru a stabili locul unde se află tânărul. Imediat după găsirea sa, lui Rjavitin trebuie să i se asigure consultațiile unui avocat și ale unui medic.