PAS își exprimă dezacordul față de poziția incoerentă și inconsecventă din discursul lui Igor Dodon la ONU4Foto© unimedia.info

PAS își exprimă dezacordul față de poziția incoerentă și inconsecventă din discursul lui Igor Dodon la ONU

, 11 știri, 4 vizualizări

Partidul Acțiune și Solidaritate își exprimă dezacordul față de poziția incoerentă și inconsecventă a președintelui Igor Dodon în problema prezenței trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al PAS.

Partidul Acțiune și Solidaritate își reiterează ferm poziția că retragerea imediată a trupelor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este singura modalitate de a recunoaște și respecta caracterul suveran și indivizibil al statului Republica Moldova și condiția sine qua non pentru soluționarea diferendului transnistrean.

„Ca președinte al Republicii Moldova, fac uz de orice oportunitate pentru a solicita recunoașterea și respectarea de facto a statutului de neutralitate a țării mele”, a declarat Igor Dodon în alocuțiunea susținută dezbaterile generale ale celei de a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. „De la această tribună au răsunat apeluri de retragere a militarilor și munițiilor străine ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Vreau să salut inițiativa Federației Ruse de reluare a procesului de distrugere a munițiilor străine stocate în regiunea transnistreană a țării mele”, a mai spus Igor Dodon.