Patru companii aeriene din Moldova au primit interdicție de a activa în Emiratele Arabe Unite. Ce spune Autoritatea Aeronautică Civilă4Foto© publika.md

Patru companii aeriene din Moldova au primit interdicție de a activa în Emiratele Arabe Unite. Ce spune Autoritatea Aeronautică Civilă

, 6 știri, 12 vizualizări

Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că a primit scrisoare de înștiințare pe 19 ianuarie și se declară angajată ferm în remedierea situației și eliminarea interdicției impuse, transmite IPN.

„În timpul auditului, s-a dovedit că suspendarea companiilor a fost rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare, în perioada 2018-2019. Conform acestor încălcări ale îndatoririlor funcționale, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova va prezenta toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspundere a oficialilor autorizați din cadrul AAC”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instituție.

Autoritatea Aeronautică Civilă regretă conjunctura creată și prezintă scuzele de rigoare operatorilor aerieni și Autorităților Aeronautice din UAE pentru lipsa dialogului și a cooperării adecvate. Totodată, dă asigurări că sunt întreprinse o serie de măsuri pentru a remedia situația cât mai curând posibil. Pe 17 februarie, directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, planifică o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite.