Patru tineri de origine afro-asiatică, reținuți de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal Prutul6Foto© realitatea.md

Patru tineri de origine afro-asiatică, reținuți de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal Prutul

, 10 știri, 2 vizualizări

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Gotești au prevenit o tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către patru tineri de origine afro-asiatică. Străinii au fost reținuți în timp ce încercau să ajungă în România, traversând înot râul Prut.

„Astăzi, 16 august 2023, în jurul orei 04:00, pe direcția localităților Zârnești - Rogojeni, patrula Poliției de Frontieră a observat patru persoane care înaintau spre râul Prut. În monitorizarea acțiunilor și identificarea exactă a locației, după o încercare de a fugi și să se ascundă în vegetație, polițiștii de frontieră au utilizat drona și sistemul de termoviziune. Fiind stabilită clar intenția de a trece ilegal frontiera de stat, la fața locului patrula mobilă, în componență cu patrupedul de serviciu Iasco, a intervenit operativ cu reținerea persoanelor”, precizează Poliția de Frontieră.

Din cercetările primare, au fost legitimați doi cetățeni ai Republicii Burundi, un cetățean al Republicii Federale Democratice Etiopia și un cetățean al Republicii Arabe Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani. Toți aveau domiciliu temporar la Chișinău.