Pavel Filip: Nu cred că va fi posibilă instaurarea unui nou Guvern2Foto© deschide.md

Pavel Filip: Nu cred că va fi posibilă instaurarea unui nou Guvern

, 5 știri, 10 vizualizări

Astfel, Pavel Filip afirmă că Vladimir Plahotniuc ar fi încercat să-și negocieze unele interese prin intermediul partidului, iar în momentul în care i-a fost dat de înțeles că acest lucru nu-i va reuși, s-a apelat pentru început la excluderea lui Pavel Filip din funcția de președinte al fracțiunii parlamentare, iar ulterior la extragerea deputaților din PDM, notează IPN.

„S-a mers pe planul B care prevede scoaterea unui număr mare de deputați din PDM, acest lucru nu permite democraților să realizeze o coaliție cu Blocul ACUM, acesta fiind primul scop. Cel de-al doilea scop a fost micșorarea numărului de deputați democrați până la limita în care să nu mai existe o majoritate parlamentară cu PSRM. Astfel se creează grupul Candu-Șor și ei pot participa la negocieri”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „O nas” de la postul de televiziune Jurnal TV.

În opinia lui Pavel Filip, ex-deputații democrați și deputații din fracțiunea Partidului Șor vor încerca pentru început să poarte discuții cu partidele de dreapta. „Le vor spune că sunt de acord să voteze pentru demiterea Guvernului, că „noi nu avem niciun fel de condiții”, doar că după demiterea Guvernului, când vor începe negocierile pentru numirea unui nou Guvern, sunt sigur că vor exista anumite condiționalități cu care dreapta parlamentară nu va fi de acord”, a spus el.