PD a decis să inițieze discuții cu PSRM în vederea revenirii la guvernare8Foto© publika.md

PD a decis să inițieze discuții cu PSRM în vederea revenirii la guvernare

, 12 știri, 11 vizualizări

Partidul Democrat a decis să inițieze discuții cu Partidul Socialiștilor în vederea revenirii la guvernare. Ca urmare a discuțiilor, va fi adoptată o decizie finală, însă un acord urmează să fie elaborat și aprobat sau cel puțin confirmat de către ambele părți. Anunțul a fost făcut de către liderul PDM, Pavel Filip, miercuri seara, după ședința Consiliul politic național al formațiunii, transmite IPN.

„Dacă se va ajunge la concluzia că PDM poate intra la guvernare, luând în considerație că va asigura și securitatea statului, și formulele identitare, și parcursul european, dar și neadmiterea federalizării Republicii Moldova, atunci decizia finală va fi luată iarăși în această componență de către Consiliul politic național”, a declarat Pavel Filip pentru presă.

Potrivit lui, democrații vor fi foarte atenți, deoarece viziunile doctrinare ale PDM și PSRM nu corespund și sunt divergențe foarte mari. Este nevoie să fie identificat un echilibru. Pavel Filip a mai spus că, dacă socialiștii au reușit să semneze un acord cu cei de la Blocul ACUM, atunci se va reuși și în cazul ăsta.