Pensiile vor fi achitate la timp, starea de urgență nu va influența graficul achitării11Foto© noi.md

Pensiile vor fi achitate la timp, starea de urgență nu va influența graficul achitării

, 31 știri, 5 vizualizări

În cadrul unei emisiuni, viceprim-ministrul Pușcuța a informat despre evoluția economiei naționale sub presiunea efectelor produse de măsurile întreprinse de autoritățile naționale, și a țărilor din regiune, pentru gestionarea situației epidemiologice. Guvernul va achita integral și la timp salariile, pensiile și restul prestațiilor sociale.

Serghei Pușcuța a anunțat despre faptul că Executivul examinează posibilitatea de a scurta termenul de achitare a prestațiilor sociale și de oferi sporuri salariale persoanelor implicate direct în combaterea epidemiei COVID-19.

Vicepremierul a comunicat că specialiștii Ministerului Finanțelor lucrează la elaborarea proiectului de lege pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020, care va reflecta evoluția reală a economiei în contextul pandemiei COVID-19 și costul acțiunilor de combatere: „Obiectivele noastre sunt susținerea persoanelor care necesită tratament cât și a persoanelor care au suferit de efectele restricțiilor impuse asupra activităților economice. Vom susține mediul de afaceri. Vom impune un regim de austeritate în finanțarea cheltuielilor bugetare pentru întreținerea autorităților publice”.