Pentru prima dată în istorie, un sat din Moldova a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din lume6Foto2Video© publika.md

Pentru prima dată în istorie, un sat din Moldova a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din lume

, 8 știri, 2 vizualizări

Pentru prima dată în istorie, un sat din Moldova a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din întreaga lume.

Sătucul Văleni din raionul Cahul a primit distincția de "Best Tourism Villages" în ediția 2023, conferită de către Secretariatul General al Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), reprezentând cel mai prestigios premiu global pentru turismul rural.

Potrivit Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, localitatea s-a remarcat la nivel internațional prin numeroase atracții, precum legendarul moment în care o bunică din Văleni a participat la Eurovision alături de formația Zdob și Zdub. De asemenea, s-a bucurat de un flux constant de turiști, inclusiv cei de pe navele de croazieră care navighează pe Dunăre, atrași de peisajele deosebite către Lacul Beleu și Colinele de Aur. De asemenea, satul găzduiește prima rezervație din Republica Moldova, "Prutul de Jos," ce a fost inclusă în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei.