Peste 20% din alegători au votat până la ora 13.002Foto© unimedia.info

Peste 20% din alegători au votat până la ora 13.00

, 11 știri, 6 vizualizări

Peste 332 de mii de alegători, ceea ce reprezintă peste 20,74% din totalul celor înscriși pe liste, au votat până la ora 13.00 în cel de-al doilea tur de scrutin. Prezența la urne este practic similară cu cea din 20 octombrie, când la această oră, prezența constituia 20%. În municipiul Chișinău, astăzi, 3 noiembrie, până la această oră au votat aproape 17% – peste 107 mii de alegători, comparativ cu peste 14%, pe 20 octombrie, transmite IPN.

Într-o briefing de presă, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că cea mai înaltă prezență la vot se înregistrează în localitatea Dereneu din raionul Călărași, rata la această oră fiind de 44%. Localitatea cu cea mai slabă prezență la vot este orașul Florești, unde la urne s-au prezentat peste 12% din alegători. În capitală cei mai activi sunt alegătorii din sectorul Râșcani – 17%, iar la polul opus sunt alegătorii din sectorul Ciocana, unde se înregistrează o prezență de peste 14%.

Dorin Cimil a menționat că până la această oră au fost înregistrate câteva incidente legate de transportarea organizată a alegătorilor și agitația electorală în preajma secțiilor de votare. Șeful CEC, care nu a prezentat detalii despre cazuri, a spus că acestea sunt examinate de către poliție.