Peste 30 de focare de vegetație, stinse de pompieri în mai multe raioane ale țării3Foto© jurnal.md

Peste 30 de focare de vegetație, stinse de pompieri în mai multe raioane ale țării

, 9 știri, 4 vizualizări

Zeci de hectare de vegetație uscată au luat foc în ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit pentru a stinge peste 30 de focare, în mai multe raioane din țară. Aceștia avertizează cetățenii să nu aprindă iarba și gunoiul menajer, întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă, focul se răspândește foarte rapid.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), un incendiu, care a nimicit opt hectare de iarbă, a fost înregistrat în localitatea Budești, suburbie a municipiului Chișinău. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Slobozia – Horodiște, din raionul Rezina, iar la periferia municipiului Bălți, focul a mistuit două hectare de vegetație.

Câte 1,5 hectare de teren au fost afectate în localitatea Țarigrad, raionul Drochia, și satul Racovăț, raionul Soroca. La Porumbești, raionul Cantemir, focul a distrus opt hectare de iarbă și vegetație uscată. Intervenții similare au avut loc la Borogani, Leova, dar și în localitatea Abaclia, raionul Basarabeasca.