Peste o jumătate de milion de persoane au murit din cauza COVID-19 în Statele Unite de la începutul pandemiei3Foto© publika.md

Peste o jumătate de milion de persoane au murit din cauza COVID-19 în Statele Unite de la începutul pandemiei

, 5 știri, 2 vizualizări

Statele Unite au atins un record luni, depășind 500.000 de decese cunoscute legate de coronavirus în pandemia care durează de aproape un an. Numărul total de infectați a națiunii este mai mare decât în orice altă țară din lume. Asta înseamnă că mai mulți americani au murit de COVID-19 decât cazuri înregistrate pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial și războiul din Vietnam calculate împreună, scrie NYTimes.

Jeffrey Shaman, un profesor de științe ale sănătății și mediului de la Universitatea Columbia, care a modelat răspândirea virusului, spune că scara de pierdere nu a fost inevitabilă, ci un rezultat al eșecului de a controla răspândirea virusului în Statele.

Statele Unite reprezintă aproximativ 20 la sută din decesele cunoscute din lume COVID.

Aproximativ unul din 670 de americani a murit de Covid-19, care a devenit o cauza principala de deces în această țară, împreună cu boli de inima și cancer, și a condus în jos speranța de viață mai brusc decât în ultimele decenii.