Pfizer: Pandemia s-ar putea extinde până în 20242Foto© agora.md

Pfizer: Pandemia s-ar putea extinde până în 2024

, 4 știri, 16 vizualizări

Pandemia s-ar putea extinde până în 2024, declară reprezentanții companiei Pfizer. Datele privind vaccinul pentru copiii mai mici întârzie să apară. Pfizer a declarat vineri că o versiune cu o doză mai mică a vaccinului său pentru copiii cu vârste între 2 și 4 ani a generat un răspuns imunitar mai slab decât se aștepta, ceea ce ar putea întârzia autorizarea serului.

Directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat, într-o prezentare pentru investitori, că societatea se așteaptă ca unele regiuni să continue să aibă valuri pandemice COVID-19 în următorul an sau doi. Alte țări vor trece la stadiul „endemic", cu un număr de cazuri scăzut și ușor de gestionat, conform Reuters, citat de Mediafax.

Până în 2024, boala ar trebui să fie endemică pe tot globul, potrivit previziunilor companiei.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea va implementa vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă în locurile în care ratele de vaccinare sunt scăzute", a declarat Dolsten: „apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare".