Pianistul Alexander Palei a fost decorat cu distincția de „Artist al Poporului”6Foto© realitatea.md

Pianistul Alexander Palei a fost decorat cu distincția de „Artist al Poporului”

, 7 știri, 7 vizualizări

Pianistul originar din R. Moldova, Alexander Palei, a fost decorat cu titlul de „Artist al Poporului”. Distincția i-a fost înmânată artistului de către președinta Maia Sandu miercuri, 7 februarie.

„Mă bucur că, având o carieră internațională de mare succes, artistul rămâne atașat de Moldova, locul în care s-a născut și unde s-a format din punct de vedere muzical, și a rămas, de-a lungul anilor, un promotor al muzicii compozitorilor moldoveni. Deși este stabilit în SUA din anul 1991, pianistul revine frecvent în țara noastră, unde susține recitaluri și concerte pentru studenții și iubitorii de muzică de aici, nu doar la Chișinău, dar și în alte orașe ale țării”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit unui comunicat emis de aparatul prezidențial, pe parcursul carierei sale, Alexander Palei a avut recitaluri pe cele mai faimoase scene ale lumii, atât în Statele Unite ale Americii cât și în UE, China, Rusia, Africa de Sud și alte țări. Artistul a colaborat ca dirijor cu orchestrele simfonice ale multor țări europene și state americane. Alexander Palei este și fondatorul câtorva festivaluri internaționale de muzică clasică.