Pînă cînd își pot ridica banii beneficiarii de ajutor de șomaj2Foto© jurnal.md

Pînă cînd își pot ridica banii beneficiarii de ajutor de șomaj

, 7 știri, 2 vizualizări

Sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite de către prestatorul de servicii de plată pe contul corespunzător CNAS și nu vor mai fi direcționate către deținătorii de patentă. Anunțul este făcut de Casa Națională de Asigurări Sociale, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă emis de CNAS se menționează că informația privind titularii care dețin patente valabile și persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul comerțului și/sau prestării de servicii în piețele și centrele comerciale care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai - 30 iunie 2020 în conformitate cu hotărîrile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, a fost ridicată din sistemul informațional al Serviciului Fiscal de Stat.

Ajutorul de șomaj unic se plătește de către Casa Națională de Asigurări Sociale, conform listelor electronice, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată de pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul în care beneficiarul nu a desemnat prestatorul de servicii de plată, plata ajutorului de șomaj unic se transferă la oficiul poștal.