Polițist reținut cu focuri de armă în Chișinău într-un dosar de corupție7Foto© deschide.md

Polițist reținut cu focuri de armă în Chișinău într-un dosar de corupție

, 12 știri, 12 vizualizări

Un angajat al Poliției a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurori într-un dosar de corupție. Reținerea a avut loc pe strada Eminescu din Capitală și s-a încheiat cu focuri de avertisment, efectuate de mascații CNA, transmite CURENTUL.

În fapt, Centrul Național Anticorupție s-a sesizat în urma unui denunț la linia națională anticorupție. Potrivit denunțătorului, acum câteva zile, un echipaj al Batalionului pentru reacționare operativă Centru din cadrul Poliției l-a stopat pentru traversarea neregulamentară la culoarea roșie a semaforului și pentru aflarea în stare de ebrietate la volan. După verificare, polițistul-șofer l-a escortat la domiciliu, iar ca să-l scape de pedeapsă i-ar fi cerut 1000 de euro.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Astăzi, polițistul a fost reținut în momentul primirii banilor, dar a încercat să fugă de la fața locului, sfidând avertismentele mascaților. Pentru a-l reține, ofițerii CNA au efectuat două focuri de avertisment în sus, după care l-au imobilizat.