Polițiștii din Orhei au depistat cânepă în valoare de peste 8 milioane de lei, crescută în condiții speciale5Foto© deschide.md

Polițiștii din Orhei au depistat cânepă în valoare de peste 8 milioane de lei, crescută în condiții speciale

, 7 știri, 65 vizualizări

Un bărbat de 46 de ani din Brăviceni, raionul Orhei, riscă ani grei de detenție, după ce la domiciliul acestuia oamenii legii au descins cu percheziții și au ridicat cânepă în valoare de peste 8 milioane de lei, crescută în condiții speciale, dar și 2 aparate predestinate consumului prin ardere a drogurilor, pachet cu masă vegetală uscată  asemănătoare cânepei,  peste 1 500 de pachețele zip-lock și un cântar electronic de dimensiuni mici.

Potrivit poliției, acțiunile au avut loc la la 28 iunie, în câteva etape. Precum precizează oamenii legii, plantele de cânepă creșteau în grădina gospodăriei, într-o seră dotată cu sisteme moderne de irigare, ventilare și iluminare, dispozitive de măsurare a temperaturii și a umidității aerului, dar și recipiente și pachete cu îngrășăminte folosite pentru creșterea plantelor.

Plantele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei. Proprietarul  riscă închisoare până la 15 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora cu scop de înstrăinare”.