Polițistul care a mutat corpul neînsuflețit al pasagerului la volan, condamnat la închisoare4Foto© publika.md

Polițistul care a mutat corpul neînsuflețit al pasagerului la volan, condamnat la închisoare

, 8 știri, 10 vizualizări

Polițistul de patrulare, care acum doi ani a urcat beat la volan și a comis un accident rutier soldat cu decesul unui pasager și-a primit verdictul. Vinovăția inculpatului a fost demonstrată, iar acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu și privarea dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. De asemenea, urmează să achite și un prejudiciu moral și material de 164 mii lei, iar alte 22 mii lei este urmează să fie achite în folosul statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie 2017, când polițistul a urcat beat la volanul unui BMW, având și doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, acesta s-a angajat într-o depășire, însă a pierdut controlul volanului tamponând lateral o altă mașină de model ”Toyota Prius” care circula din aceiași direcție. După impact BMW-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat fiind proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil, primind vătămări corporale incompatibile cu viața.