Polițistul, care acum doi ani, împreună cu doi consăteni, au violat o minoră la Orhei, a mai primit câțiva ani de pușcărie4Foto© deschide.md

Polițistul, care acum doi ani, împreună cu doi consăteni, au violat o minoră la Orhei, a mai primit câțiva ani de pușcărie

, 18 știri, 5 vizualizări

Amintim că, prin sentința Judecătoriei Orhei din 31 iulie 2018, polițistul a fost recunoscut vinovat doar pe un capăt de acuzare – viol. Pe un alt capăt de acuzare, înaintat de procurori – complicitate la comiterea violului, magistrații l-au achitat. Procurorii au contestat sentința magistraților, insistând pe condamnarea inculpatului, inclusiv pentru al doilea capăt de acuzare.

Astfel, prin decizia Curții de Apel Chișinău, apelul procurorilor a fost admis, inculpatul fiind găsit vinovat pe ambele capete de acuzare, înaintate de procurori și condamnat în total la 7 ani de închisoare, cu executare. Decizia este executorie, însă cu drept de recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Crima a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie 2017, la discoteca din satul Pelivan, când învinuiții, care se cunoșteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceștia sub pretextul de a merge acasă. Prin constrângere psihică și fizică, aceștia au abuzat sexual minora, în vârstă de 16 ani. Totul s-a întâmplat în prezența celui de-al treilea complice, care se afla la volan și care s-a dovedit a fi polițist în cadrul Inspectoratului de poliție Orhei.