Polonia va susține crearea unui traseu turistic inedit în nordul Republicii Moldova4Foto© deschide.md

Polonia va susține crearea unui traseu turistic inedit în nordul Republicii Moldova

, 5 știri, 3 vizualizări

Douăsprezece localități din trei raioane din nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic, unic pentru această regiune a Europei. Traseul este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească „Moștenitorii” (Bălți, Moldova), ce prevede crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni.

În cadrul acestui proiect, reprezentanți ai autorităților locale și ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie – 2 decembrie, delegația din Republica Moldova va vizita câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice. Delegația din Moldova va vizita traseele „Călătorie cu Pan Tadeusz“, „Drumul Crucii Kopaszewo”, „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor.

Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni, Costești, Văratic, Druța, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Gordinești și Fetești din Edineț, transmite Moldpres.