Popșoi și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei de ancheta privind puciul anticonstituțional5Foto© agora.md

Popșoi și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei de ancheta privind puciul anticonstituțional

, 13 știri, 25 vizualizări

Potrivit deputatului Blocului ACUM, Mihai Popșoi a luat această decizie dat fiind faptul că, în opinia sa, recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, lucru ce a fi influențat decizai celor șase judecătorii de a nu se prezenta la invitația la ședința Comisie, dată fiind invitația membrilor. Popșoi susține că imposibilitatea audierii foștilor membri ai Curții Constituționale ar împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie curent.

„Constat cu regret că exponenții celor care au întreprins acțiuni de destabilizare a ordinii constituționale și au încălcat principiile unui stat de drept se află acum la guvernare și cu siguranță vor întreprinde toate măsurile pentru a tergiversa aflarea adevărului.

Sper să nu asistăm la un teatru al absurdului in care viitorul președinte al Comisiei de anchetă să fie din fracțiunea parlamentară a PDM. Îi încurajez pe membrii comisiei deputații Vasile Bolea și Grigore Novac să ducă la bun sfârșit ancheta începută de Vladimir Țurcan – primul președinte al Comisiei de Anchetă”, a scris pe pagina sa de Facebook, Mihai Popșoi.