Premierul Boris Johnson prezintă varianta finală de Brexit a Marii Britanii© deschide.md

Premierul Boris Johnson prezintă varianta finală de Brexit a Marii Britanii

, 7 știri, 4 vizualizări

Premierul britanic Boris Johnson va dezvălui miercuri oferta sa finală pentru UE în privința Brexitului și va transmite un mesaj clar, conform căruia dacă Bruxellesul nu va negocia pornind de la această ofertă, guvernul britanic va înceta negocierile și va părăsi Uniunea pe 31 octombrie, informează AFP și Reuters, scrie libertatea.ro.

În discursul de încheiere al reuniunii anuale a conferinței Partidului Conservator care are loc la Manchester, Johnson își va menține linia dură în acest dosar, oferind conservatorilor loiali din partid primele detalii despre ceea ce va descrie drept „compromisul său corect și rezonabil”.

„În niciun caz prim-ministrul nu va negocia un termen limită” pentru Brexit, se arată într-un comunicat al biroului premierului Boris Johnson, deși parlamentul de la Londra a aprobat o lege care cere ca acesta să solicite o nouă amânare în cazul lipsei unui acord pe 19 octombrie, imediat după următorul summit european. „Prietenii mei, mă tem că după trei ani și jumătate oamenii încep să simtă că sunt luați de fraieri.