Premierul Ion Chicu va inspecta centrele de examinare a conducătorilor auto2Foto© deschide.md

Premierul Ion Chicu va inspecta centrele de examinare a conducătorilor auto

, 6 știri, 12 vizualizări

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Premierul Ion Chicu a convocat vineri, 3 ianuarie, o ședință în care au fost analizate problemele semnalate de cetățeni în procesul de susținere a examenelor pentru obținerea permisului de conducere auto.

Prim-ministrul a cerut să fie creat un grup de lucru care să examineze plângerile ce vizează centrele de examinare a conducătorilor auto. Din grup vor face parte experți ai ministerelor Economiei, de Interne, Educației și ai Agenției Servicii Publici. De asemenea, vor fi cooptați și angajații CNA. Aceștia vor trebui să elaboreze un plan de acțiuni pentru eliminarea problemelor și obstacolelor pentru obținerea permisului de conducere.

Șeful Executivului a făcut publice câteva plângeri despre dificultățile întâlnite de persoanele care vor să obțină permis de conducere. În mare parte, mesajele de nemulțumire se referă la timpul lung de programare pentru examene, subiectivitatea inspectorilor de examinare, starea tehnică proastă a unor unități de transport de examinare.