Președinta Maia Sandu a venit cu mai multe solicitări către Guvern, după ședința Consiliului Suprem de Securitate© curentul.md

Președinta Maia Sandu a venit cu mai multe solicitări către Guvern, după ședința Consiliului Suprem de Securitate

, 7 știri, 52 vizualizări

Republica Moldova se confruntă, în această perioadă, cu cea mai gravă criză energetică din istoria sa și felul în care vom trece de iarna care vine depinde de noi toți”, a declarat Președinta Maia Sandu în debutul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat luni seară pentru a discuta despre amenințările curente la adresa securității energetice.

Membrii CSS au analizat situația creată în sectorul energetic al țării unde, din 24 octombrie, se înregistrează un deficit de energie electrică. Aceasta vine după sistarea vânzării de curent electric de către Ucraina, în urma distrugerilor semnificative ale sistemului electroenergetic al acestei țări de către Rusia.

Reprezentanții instituțiilor responsabile de domeniul energetic, dar și cele de securitate, au oferit informații despre situația de pe piața de energie și au descris diverse scenarii de evoluție a lucrurilor, inclusiv riscul ca „Gazprom” să reducă și mai mult sau să stopeze definitiv livrarea de gaze naturale către Republica Moldova.