Președinta Slovaciei oprește ajutorul militar pentru Ucraina5Foto© realitatea.md

Președinta Slovaciei oprește ajutorul militar pentru Ucraina

, 7 știri, 17 vizualizări

Președinta liberală a Slovaciei, Zuzana Caputova, o susținătoare fermă a sprijinului militar pentru Ucraina în fața agresiunii ruse, a sistat joi furnizarea de noi arme către Kiev, după ce câștigătorul alegerilor legislative desfășurate sâmbătă, social-democratul Robert Fico, și potențialii parteneri ai acestuia într-o viitoare coaliție de guvernare au respins continuarea ajutorului militar pentru Ucraina, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

„Toate partidele politice care astăzi negociază formarea guvernului ca urmare a mandatului (prezidențial) sunt categoric împotriva acestor ajutoare”, a transmis președinta Zuzana Caputova prin intermediul purtătorului său de cuvânt, care a ținut să precizeze că ea nu și-a schimbat opinia proprie asupra necesității susținerii militare a Ucrainei. Însă, a continuat purtătorul de cuvânt, „să decidem în această situație asupra trimiterii de material militar nu ar fi un precedent bun în timpul schimbării de putere politică după niște alegeri”.

Totuși, Zuzana Caputova a semnalat că este dispusă să continue sprijinul militar pentru Ucraina dacă viitorul guvern slovac va fi de acord.