Președintele Consiliului European, Charles Michel, a propus ca o nouă extindere a Uniunii Europene să aibă loc în 203010Foto1Video© deschide.md

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a propus ca o nouă extindere a Uniunii Europene să aibă loc în 2030

, 13 știri, 12 vizualizări

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să primească noi state membre până în 2030, a declarat luni președintele Consiliului European, Charles Michel, la un forum desfășurat în stațiunea Bled din Slovenia, relatează Reuters și AFP, potrivit Digi24.ro.

Cele șase state din Balcanii de Vest - Albania, Bosnia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia - se află în stadii diferite ale procesului de aderare la blocul comunitar. Anul trecut, Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de candidat. Georgia așteaptă să primească de asemenea acest statut.

Michel a spus că, pentru a adera la blocul comunitar, viitoarele state membre vor trebui să implementeze reforme pentru a asigura independența sistemului judiciar, pentru a lupta împotriva crimei organizate și a corupției și pentru a-și alinia politica externă cu statele membre ale UE, notează sursele citate de Agerpres. El i-a îndemnat pe toți aspiranții să-și rezolve conflictele bilaterale înainte de a adera la Uniunea Europeană.

Cred că trebuie să fim pregătiți până în 2030 să ne extindem
Charles Michel,
Șansele R. Moldova de a adera la UE în următorii șapte ani, tot mai…