Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită de lucru în raionul Cahul© realitatea.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită de lucru în raionul Cahul

, 5 știri, 10 vizualizări

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul, unde a discutat cu primari, consilieri locali și antreprenori din sudul țării.

Discuțiile cu primarii din regiune s-au referit la proiectele europene realizate în satele și orașele din regiune, dar și problemele existente. În ultimii ani, datorită Programului „Satul European”, au fost reabilitate drumuri și iluminat stradal, modernizate școli și grădinițe, iar gospodării asigurate cu apă și canalizare.

„Îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii tuturor satelor și orașelor continuă să fie prioritatea noastră, așa cum este și prioritatea primarilor. Noi trebuie să fim o echipă unită și consolidată pentru a crește împreună bunăstarea în localități. Pas cu pas, vom aduce Uniunea Europeană în fiecare localitate”, a spus Președintele Parlamentului la întâlnirea cu primarii și consilierii locali. Printre problemele din regiune semnalate sunt lipsa sistemelor de irigare, gradul scăzut de împădurire a satelor din lunca Prutului, reabilitarea drumului R34 și altele.