Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu o delegație de parlamentari lituanieni. Care au fost subiectele de discuție4Foto© deschide.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu o delegație de parlamentari lituanieni. Care au fost subiectele de discuție

, 5 știri, 5 vizualizări

Agenda de reforme a Republicii Moldova, după acordarea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, și provocările de securitate cu care se confruntă țara noastră au fost principalele subiecte discutate de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu o delegație de parlamentari lituanieni, membri ai Comitetului pentru afaceri externe.

Șeful Legislativului a menționat ferma determinare a autorităților de a rămâne consecvenți, acum mai mult ca oricând, agendei de reforme, acordând o atenție specială consolidării capacităților instituțiilor de stat, luptei cu corupția și recuperării activelor furate, evaluării judecătorilor și procurorilor, combaterii propagandei ruse.

”Republica Moldova nu tratează ca pe o scutire de reforme faptul că i-a fost acordat statutul de țară candidată la UE. Acest lucru ne determină să fim și mai consecvenți în implementarea reformelor, care sunt necesare în primul rând pentru noi și nu vom sări peste nicio etapă.