Prețul gazului polonez, cumpărat de Moldova este „secret comercial”7Foto© agora.md

Prețul gazului polonez, cumpărat de Moldova este „secret comercial”

, 12 știri, 7 vizualizări

„Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova am accesat o cantitate mică de gaze naturale dintr-o sursă alternativă, adică nu a fost procurat de la Gazprom, dar a fost procurat pe piața internațională și iată că am primit prima cantitate de gaz foarte mică, de probă, dar am reușit o procurare pe piața internațională.

Nu putem spune prețul. În contractele de acest tip standart pe piața europeană, prețul nu este indicat și aceasta se face pentru a menține cumva concurența pe această piață. Este considerat un secret comercial. Este un preț de piață și toată lumea se poate uita aproximativ care sînt prețurile. sîntem în zona a 1000 de dolari pe 1000 m3, în această regiune, nu pot spune exact prețul, este și o condiție a contractului, prețul nu este divulgat”, a declarat Gavrilița.

Guvernul Republicii Moldova a anunțat azi, 25 octombrie că a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.