Prima biserică din Eparhia lui Marchel, care a trecut la Mitropolia Basarabiei2Foto© realitatea.md

Prima biserică din Eparhia lui Marchel, care a trecut la Mitropolia Basarabiei

, 4 știri, 14 vizualizări

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Răuțel, raionul Fălești, a decis să treacă la Mitropolia Basarabiei. Anunțul a fost făcut pe contul de Facebook al Primăriei din localitate.

„Venim cu un mesaj important pentru toți credincioșii creștini-ortodocși din satul Răuțel. Să nu uităm că strămoșii noștri au venit din regiunea Cernăuți, Ucraina, țară, care este invadată de trupele rusești, care ucid, violează, jefuiesc și distrug averea agonisită de oameni prin muncă onestă de ani de zile. Oribil este că încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă sprijină deschis și ferm războiul.

Fiind solidari cu rudele noastre din Cernăuți, viața și pacea cărora a fost devastată de invazia armatei ruse, fiind convinși că biserica creștină nu are dreptul moral și spiritual să susțină războiul și crimele, nedorind să fie parte a bisericii care susține deschis războiul în țara vecină, enoriașii Comunității Religioase Parohia cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova cu sediul în satul Răuțel, Fălești, au decis să se alăture Mitropoliei Basarabiei”, se arată în mesaj.