Prima ședință din acest an a grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale de la Chișinău și Tiraspol6Foto© tribuna.md

Prima ședință din acest an a grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale de la Chișinău și Tiraspol

, 7 știri, 5 vizualizări

Astăzi, în format videoconferință, a avut loc prima ședință din anul curent a grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale de la Chișinău și Tiraspol (ultima ședință s-a desfășurat în data de 21 iulie 2020). Delegația de la Chișinău a fost condusă de coordonatorul grupului de lucru, Lilia Dabija, Secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul ședinței a fost pus în discuție mersul implementării Deciziei protocolare „Cu privire la organizarea interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor” semnată la 25 noiembrie 2017, fiind trecute în revistă măsurile întreprinse de către Chișinău întru a putea face posibilă realizarea acesteia, precum și reiterate încă odată nuanțele obiective existente în acest sens. Astfel, a fost convenită necesitatea recepționării propunerilor reale din partea experților de la Tiraspol, pentru a putea fi examinate de către experții de pe malul drept.

Pe aspectul utilizării resurselor de spectru radio, experții din partea Chișinăului au menționat că malul stâng ani la rând le utilizează unilateral, neautorizat și necoordonat, cu încălcarea regulilor internaționale stabilite de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și Conferința Europeană a Administrațiilor de Poștă și Telecomunicații, proprietate publică a Republicii Moldova.