Primăria Chișinău se împrumută cu 130 de milioane de lei de la o bancă comercială pentru asamblarea a 35 de troleibuze noi3Foto© noi.md

Primăria Chișinău se împrumută cu 130 de milioane de lei de la o bancă comercială pentru asamblarea a 35 de troleibuze noi

, 10 știri, 7 vizualizări

Pentru cele 35 de troleibuze noi promise de municipalitate, Primăria Chișinău se împrumută cu 130 de milioane de lei de la o bancă comercială. Consiliul Municipal a votat acordul de împrumut, dar, nu fără scandal.

Documentul prevede întoarcerea sumei de 130 milioane de lei în șapte ani, cu o rată lunară de 6,9 la sută. Acum o lună, când proiectul privind achiziționarea noilor troleibuze a fost votat de consilieri, acordul stipula cu totul alte condiții. Perioada de împrumut era de cinci ani, iar firma din Belarus își asuma 3,8 la sută din rată. Acum, totul va fi achitat din bugetul Capitalei, dar ar urma să cumpărăm troleibuze asamblate și nu garnituri, explică consilierii.

"Prevederile belarușilor prevăd contractarea a cinci ani. Noi am propus șapte ani. De aceea, aceste prevederi nu se includ în proiectul nostru de decizie cu privire la contractare", a afirmat șeful Direcției generale finanțe, Olesea Pșenițchi.