Primarul capitalei cere 350 mil. de lei în bugetul municipal pentru menținerea tarifului actual la călătoriile cu transport public2Foto© tv8.md

Primarul capitalei cere 350 mil. de lei în bugetul municipal pentru menținerea tarifului actual la călătoriile cu transport public

, 7 știri, 13 vizualizări

„Am declarat astăzi în Consiliul Municipal Chișinău! Putem lăsa tariful de 2 lei la o călătorie cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul, în contextul în care Guvernul va rambursa Primăriei ChișinăuChișinăuChișinău 350 milioane de lei, suma cu care trebuie să subvenționăm RTEC și PUA suplimentar la 700 de milioane cu cât deja subvenționăm anual. Astfel!

Deoarece în spațiul public, majoritatea parlamentarilor și reprezentanților Guvernului critică și își exprimă opinia negativă pe marginea ajustării tarifelor de călătorie în transportul public după ce a fost scumpit gazul, energia electrică, benzina, motorina și restul produselor în lanț, Primăria Chișinău a transmis un demers către Guvern și Parlament prin care informăm că putem susține serviciile de transport public chiar și în aceste situații dificile.

Însă, pentru aceasta sunt necesare alte 350 mln. lei.

În contextul celor menționate, solicităm acordarea a 350 mln. lei anual, cu indexarea la rata inflației, pentru a menține serviciile de transport public municipal la tarifele stabilite în acest moment. Până la ziua de astăzi, spre mare regret, bugetul municipalității a pierdut peste 467 mln. lei în urma crizei pandemice Covid-19, scumpirii facturilor pentru resursele energetice, produselor, serviciilor conexe, inclusiv a crizei refugiaților, bani care încă nu au fost rambursați.