Primul fotbalist, care a cîștigat Cupa Mondială ca jucător și antrenor, s-a stins din viață2Foto© unimedia.info

Primul fotbalist, care a cîștigat Cupa Mondială ca jucător și antrenor, s-a stins din viață

, 4 știri, 13 vizualizări

Doliu în fotbalul mondial. Mario Zagallo, cvadruplu campion mondial cu naționala Braziliei, a murit, vineri, la Rio de Janeiro, la vârsta de 92 de ani, a anunțat familia sa. Zagallo a fost foarte popular printre fani, care i-au apreciat franchețea și patriotismul. Este singura persoană, alături de Didier Deschamps și Franz Beckenbaueur, care a câștigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor, scrie observatornews.ro.

„Cu mare tristețe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârșit și un mare om. Un idol uriaș. Un patriot care ne lasă o moștenire de mari realizări… “, a anunțat familia într-un comunicat.

Fostul mijlocaș, născut la Maceio, a fost de două ori campion mondial ca jucător, în 1958 și 1962, apoi ca antrenor, în 1970, și în cele din urmă ca antrenor secund al prietenului său Carlos Alberto Parreira, în 1994. El a fost, de asemenea, vicecampion mondial în 1998. Zagallo a mai antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco și Botafogo), precum și Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) și Emiratele Arabe Unite (1988-90).