Prins cu droguri în chiloț: Un agent superior al pușcăriei din Cricova, reținut2Foto1Video© ziarulnational.md

Prins cu droguri în chiloț: Un agent superior al pușcăriei din Cricova, reținut

, 4 știri, 5 vizualizări

Un agent superior de pază al Penitenciarului nr. 4 de la Cricova riscă să ajungă după gratii, pentru că ar fi asigurat cu droguri și telefoane mobile pușcăriașii. Bărbatul de 30 de ani se folosea de funcția pe care o are, pentru a obține venituri ilicite în urma punerii în circulație a drogurilor. Mai mult, agentul de pază avea contribuția sa și la așa-zisul „fond financiar al organizației criminale” care operează în penitenciar.

Potrivit Poliției, în timpul perchezițiilor agentul de pază a fost prins cu drogurile în chiloți.

Substanțele de culoare cenușie erau ambalate într-un pliculeț, iar apoi înfășurate într-o coală de hârtie. După examinarea lor preliminară, s-a stabilit că e vorba de heroină și cannabinoid sintetic (himari).

Ulterior, au urmat percheziții în automobilul acestuia, de unde au fost ridicate telefoane mobile destinate deținuților, așa cum a și recunoscut însuși agentul investigat. De asemenea, cu sprijinul angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost desfășurate percheziții la mai mulți deținuți ai aceluiași penitenciar, condamnați la termene de până la 14 ani. Din celulele acestora au fost ridicate telefoane mobile, care probează comunicarea deținuților cu angajatul penitenciarului, în scopul livrării drogurilor.