„Pro Moldova” cere atragerea la răspundere a lui Dodon, Chicu și unor deputați pentru calomnie și injurie2Foto© deschide.md

„Pro Moldova” cere atragerea la răspundere a lui Dodon, Chicu și unor deputați pentru calomnie și injurie

, 4 știri, 26 vizualizări

Deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu cere tragerea la răspundere a președintelui, premierului și a conducerii PDM pentru „injuriile și calomniile” pe care le-au răspândit în adresa grupului parlamentar. Sîrbu a mai cerut oamenilor legii să investigheze acuzațiile de pretinsă corupție a deputaților, menționând că membrii grupului Pro Moldova sunt gata să meargă la audieri.

„Am inițiat cereri în judecată împotriva celorlalți colegi de fracțiune, începând cu conducerea Partidului Democrat și alții, care de săptămâni întregi nu se opresc din a veni cu falsuri la adresa grupului Pro Moldova. Au fost inițiate vreo 3-4 acțiuni în judecată pentru apărarea onoarei, demnității și dezmințirea falsurilor menționate. Se referă nu numai la foștii colegi, dar și la conducerea țării – președinte, prim-ministru”, a declarat Sergiu Sîrbu în cadrul unui live pe Facebook.

Totodată, a spus că va sesiza Procuratura Generală. „Astfel de acuzații sunt extrem de grave și noi nu putem să lăsăm doar aspectul civil. Avem o sesizare către Alexandr Stoianoglo pentru a verifica toate acțiunile și acuzațiile de pretinsă corupție.