Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată2Foto© publika.md

Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată

, 4 știri, 4 vizualizări

Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar ar putea fi simplificată în R. Moldova, un proiect în acest sens fiind dezbăătut la ședința de astăzi a Parlamentului.

Documentul prevede modificarea Legii cu privire la medicamentele de uz veterinar în scopul simplificării procedurii de înregistrare a acestor medicamente fără afectarea cerințelor minime de calitate și siguranță. O altă prevedere se referă la condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, de distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar, precum și la obligațiile și împuternicirile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în aceste domenii.

Printre prevederile proiectului se regăsește și prohibiția comerțului electronic al medicamentelor de uz veterinar pentru care este necesară prescripția veterinară. Totodată, proiectul prevede posibilitatea importării de medicamente de uz veterinar neînregistrate, în cazul în care acestea vor fi utilizate ca mostre, la etapa de înregistrare, pentru cercetări preclinice, studii de bioechivalență, studii clinice, precum și ca materiale destinate prezentării la expoziții, congrese, conferințe sau simpozioane.