Procuratura Chișinău a pornit un dosar pentru neglijență în serviciu, în urma decesului fetiței în parcul „Alunelul”10Foto© agora.md

Procuratura Chișinău a pornit un dosar pentru neglijență în serviciu, în urma decesului fetiței în parcul „Alunelul”

, 14 știri, 6 vizualizări

Un dosar penal pentru neglijență în serviciu a persoanelor publice a fost pornit la 14 mai de către Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, după decesul unei fetițe în parcul „Alunelul”, din sectorul Buiucani al capitalei. Menționăm că sâmbătă peste copil a căzut o buturugă.

„Urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către  persoane publice a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracțiune prevăzută de Codul penal”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Amintim că, la 14 mai 2022, o fetiță în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din mun. Chișinău.