Procurorii cer schimbarea măsurii preventive a primarului de Trușeni care, anterior, a fost plasată sub control judiciar7Foto© timpul.md

Procurorii cer schimbarea măsurii preventive a primarului de Trușeni care, anterior, a fost plasată sub control judiciar

, 16 știri, 18 vizualizări

Curtea de Apel (CA) Chișinău urmează să se expună luni, 22 noiembrie, asupra demersului procurorilor de a schimba măsura preventivă în privința primarei comunei Trușeni, anterior plasată sub control judiciar, anunță Centrul Național Anticorupție.

Pe 10 noiembrie, primarei de la Trușeni, suspectată de corupție și preluări abuzive de proprietăți, i-a fost aplicată măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar, în baza unei decizii a magistraților de la Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media a Procuraturii Generale (PG), Mariana Cherpec.

Potrivit CNA, săptămâna trecută CA Chișinău a schimbat măsura preventivă din control judiciar în arest la domiciliu în privința arhitectului-șef și fostului șef de întreprindere municipală din Trușeni.