Procurorii vor să-i interzică fostului președinte Igor Dodon să mai discute cu presa10Foto© shok.md

Procurorii vor să-i interzică fostului președinte Igor Dodon să mai discute cu presa

, 24 știri, 28 vizualizări

Procurorii vor să-i interzică fostului președinte Igor Dodon să mai discute cu presa. Un demers în acest sens a fost depus de acuzatori la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana. Magistrații urmează să se expună în 20 iulie. Între timp, ședința de judecată în cadrul căreia urma să fie decisă prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru Dodon a fost amânată la fel pentru 20 iulie. Avocații fostului președinte au cerut instanței timp pentru a face cunoștință cu demersul acuzatorilor privind aplicarea interdicției lui Igor Dodon de a discuta cu mass-media.

Fostul președinte s-a prezentat la Judecătoria Ciocana unde magistrații urmau să se expună referitor la prelungirea cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu. Ședința a fost amânată după ce avocații lui Dodon au cerut răgaz până în 20 iulie pentru a face cunoștință cu documentul.

"Trebuie să fie așa cum e scris în lege, anume articolul 188, Cod de Procedură Penală, cu toate interdicțiile de rigoare. Legea este egală pentru toți și pentru toți trebuie să fie aplicată, nu selectiv, dar echidistant, imparțial și obiectiv", a spus PETRU IARMALIUC, procuror de caz.