Procurorul general anulează ordonanțele PCCOCS prin care două imobile din centrul Capitalei au trecut în posesia lui Platon4Foto© jurnal.md

Procurorul general anulează ordonanțele PCCOCS prin care două imobile din centrul Capitalei au trecut în posesia lui Platon

, 14 știri, 16 vizualizări

Reprezentanții Procuraturii Generale au emis miercuri,7 aprilie, o notă prin care anunță că procurorul general, Alexandr Stoianoglo a admis plângerile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” și a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate.

La 26 martie, Ziarul de Gardă a scris despre faptul că omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc, celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru din Chișinău, l-a acuzat pe Veaceslav Platon, un alt controversat om de afaceri, de „atac raider”.

Atunci, Russu declara că prin decizii judecătorești, două bunuri imobile deținute de o firmă gestionată de el, „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și clădirea Asito, de pe str. Bănulescu-Bodoni, au fost oferite, „pentru păstrare și folosință”, controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.