Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un elev a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei© realitatea.md

Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un elev a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei

, 6 știri, 7 vizualizări

Profesorul de matematică din gimnaziul Sărăteni, raionul Leova, care ar fi lovit un copil , a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Ministerul Educației și Cercetării (CEC) precizează că în acest caz, direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului vizat pentru neraportarea cazului suspect de violență.

„MEC s-a autosesizat cu privire la acest caz pe data de 14 februarie, curent și a cerut Direcției de Învățământ a Consiliului raional să examineze cazul și să asigure protecția copiilor din instituție pe perioada cât cazul este examinat de Procuratura Leova. A doua zi, Direcția de Învățământ Leova a demarat o anchetă de serviciu, cu deplasarea în instituția vizată a unei comisii.

Specialistul psiholog a inițiat o investigație pentru stabilirea stării psiho-emoționale a copilului care ar fi fost agresat. La fel, au fost aplicate chestionare anonime pentru a stabili dacă profesorul aplica violență și față de alți copii”, se arată în comunicatul de presă emis de minister.