Profilul candidaților la funcția de primar în cadrul turului doi al alegerilor locale generale din 19 noiembrie, prezentat de CEC7Foto© zdg.md

Profilul candidaților la funcția de primar în cadrul turului doi al alegerilor locale generale din 19 noiembrie, prezentat de CEC

, 22 știri, 12 vizualizări

Comisia Electorală Centrală a prezentat informații despre profilul candidaților la funcția de primar în cadrul turul doi al alegerilor locale generale, care va avea loc în această duminică, 19 noiembrie 2023.

Turul doi de scrutin va avea loc în 273 de localități din țară. Conform informațiilor statistice, din cei 544 de candidați la funcția de primar, 488 sunt desemnați de partide politice (348 bărbați și 140 femei), iar 56 sunt independenți (38 bărbați și 18 femei).

În buletinul de vot vor fi înscriși câte 2 candidați, cei care au acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur al alegerilor. Excepție fac satul Cotova, din raionul Drochia și comuna Todirești din raionul Ungheni, unde, în buletinul de vot, va fi înscris câte un singur candidat.