Programul vizitei la Chisinau a Presedintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa4Foto© zdg.md

Programul vizitei la Chisinau a Presedintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa

, 16 știri, 4 vizualizări

In prima parte a zilei de luni, Presedintele Rebelo de Sousa va fi intampinat cu onoruri militare la Presedintia Republicii Moldova, dupa care va avea intrevederi cu Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu si cu membrii delegatiilor. Ulterior, cei doi sefi de stat vor sustine o conferinta de presa.

Pe parcursul zilei, Presedintele portughez se va intalni cu Presedintele Parlamentului, Igor Grosu si cu Prim-ministrul Dorin Recean si va depune flori la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant.

In ziua de marti, 31 octombrie, Presedintele Rebelo de Sousa va avea discutii cu studentii Facultatii de Drept si ai Facultatii de Relatii Internationale, Stiinte Politice si Administrative ai Universitatii de Stat din Moldova. De asemenea, Presedinta Maia Sandu si omologul sau portughez vor participa la un forum organizat de Agentia de Investitii in cadrul caruia companiilor portugheze prezente in regiune li se vor  prezenta oportunitatile din Moldova. In marja evenimentului va avea loc si ceremonia  de semnare a Memorandumului de intelegere intre agentiile de investitii din ambele tari.