Proiectul SMURD-2 va fi lansat in septembrie! Vor fi construite platforme de aterizare in preajma a patru spitale3Foto© ziarulnational.md

Proiectul SMURD-2 va fi lansat in septembrie! Vor fi construite platforme de aterizare in preajma a patru spitale

, 7 știri, 16 vizualizări

Guvernul Republicii Moldova consolidează cooperarea cu partenerii români în scopul întăririi capacității pentru a asigura protecție maximă cetățenilor în situații de urgență. În cadrul unei întrevederi cu Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne al României și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Maia Sandu a salutat continuarea proiectului SMURD-2 care va fi lansat în luna septembrie curent.

Proiectul are ca scop crearea unei zone mai sigure de cooperare transfrontalieră RomâniaMoldova, prin îmbunătățirea infrastructurii SMURD și creșterea nivelului de pregătire a specialiștilor.

SMURD-2 prevede o serie de măsuri, inclusiv reconstrucția și operaționalizarea a două puncte de operare SMURD în localitățile Ungheni și Cantemir, precum și construcția a patru platforme autorizate de aterizare - decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a 4 spitale din țară, la Chișinău, Bălți și Cahul. Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, grant oferit de Comisia Europeană pentru implementarea acestuia.