Promo-Lex: În campanie sunt utilizate resurse administrative, biserica și discursul de ură; Ce alte abateri sunt constatate2Foto© ziarulnational.md

Promo-Lex: În campanie sunt utilizate resurse administrative, biserica și discursul de ură; Ce alte abateri sunt constatate

, 5 știri, 10 vizualizări

Incertitudini legale care generează inegalități de șanse pentru concurenții electorali

Misiunea de Observare Promo-LEX atrage atenția asupra neclarităților privind legalitatea susținerii de către un partid politic a candidatului independent, inclusiv din perspectiva raportării lacunare a finanțării campaniei electorale, dar și a implicării în campania electorală a partidelor politice care oficial nu participă în alegeri.

Constatăm implicarea membrilor și simpatizanților PSRM, partid care nu a desemnați candidați, în campania electorală a CI Igor Dodon. De asemenea, atestăm reglementarea insuficientă a mecanismului de suspendare a Președintelui Republicii Moldova pentru participare în campania electorală.

În mod repetat, ca și la alegerile prezidențiale din 2016, MO Promo-LEX constată reglementări legale care afectează egalitatea șanselor pentru concurenți din perspectiva începerii concomitente a campaniei electorale.