Promo-Lex: Misiunea de pacificare de pe Nistru rămâne una improprie, ineficientă și periculoasă pentru persoane, inclusiv jurnaliști2Foto© jurnal.md

Promo-Lex: Misiunea de pacificare de pe Nistru rămâne una improprie, ineficientă și periculoasă pentru persoane, inclusiv jurnaliști

, 8 știri, 3 vizualizări

La finele lunii iulie, se împlinesc 28 de ani de la crearea Misiunii de pacificare pe Nistru. Misiunea este compusă din contingentele militare ale Federației Ruse, Republicii Moldova, precum și reprezentanți ai administrației regiunii transnistrene, dar și observatori militari ucraineni. În Zona de Securitate, astăzi funcționează 15 posturi permanente ale forțelor de menținere a păcii, iar efectivul misiunii este de 1.300 militari, relatează Asociația Promo-Lex.

După aproape trei decenii, rolul Misiunii de Pacificare, rămâne unul contestat la nivel internațional, deoarece, în toți acești ani, nu a contribuit și nici nu contribuie la soluționarea conflictului sau la rezolvarea problemelor cotidiene, cu care se confruntă populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

Dimpotrivă, situația a degradat în mod constant, fiind înregistrate numeroase incidente și absolut toate au fost ignorate de către această structură improprie (compusă din forțele beligerante, impusă și condusă de Federația Rusă, care a fost parte în războiul din 1992 și își menține trupele militare în acest teritoriu, contrar voinței autorităților constituționale).