Promo Lex: Pandemia a redus din numărul activităților de promovare a partidelor politice4Foto© deschide.md

Promo Lex: Pandemia a redus din numărul activităților de promovare a partidelor politice

, 10 știri, o vizualizare

Activitățile politice din semestrul I al anului 2020, au fost marcate de pandemia COVID-19, astfel numărul evenimentelor și manifestațiilor publice de amploare a fost diminuat, iar majoritatea activităților de promovare politică au avut legătură directă cu acțiunile de caritate în context pandemic. Informația a fost prezentată de Promo-LEX în raportul „Monitorizarea finanțării partidelor politice în prima jumătate a anului 2020”.

Potrivit Promo-Lex, 19 partide politice au desfășurat 1 357 de activități promoționale, evenimente de tip publicitate și întruniri politice, donații de echipamente în context pandemic, activități din ușă în ușă, etc. În timp ce în aceeași perioadă a anului 2019, monitorii Promo-LEX au raportat  1 518 de activități promoționale și evenimente desfășurate de către 14 formațiuni politice.

Observatorii Promo-Lex au mai constata că Partidul Politic Șor(PPȘ) și-a asumat meritele pentru inaugurarea proiectelor de iluminat stradal și reabilitare a drumurilor efectuate pe bani publici în cel puțin 9 cazuri.