Protestul agricultorilor. Sute de fermieri din sudul și centrul țării au blocat două trasee naționale, cu tehnica agricolă din dotare3Foto1Video© publika.md

Protestul agricultorilor. Sute de fermieri din sudul și centrul țării au blocat două trasee naționale, cu tehnica agricolă din dotare

, 5 știri, 6 vizualizări

Sute de agricultorii din cel puțin 12 raioane din sudul și centrul țării au scos tehnica agricolă pe mai multe drumuri si au blocat 2 trasee.

Fermierii sunt nemulțumiți de faptul, că autoritățile nu le-au oferit soluții concrete pentru depășirea crizei provocate de seceta și grindina.

Oamenii spun, că au pierderi de sute de milioane de lei, iar altă soluție decât protestele nu văd.

După două ore de protest, în fața agricultorilor din Hîncești a venit ministrul Agriculturii, Ion Perju, care însă a fost huiduit. Oficialul le-a amintit fermierilor despre acțiunile întreprinse până acum de guvern în sprijinul acestora. Ministrul le-a vorbit agricultorilor și despre suma de 200 de milioane de lei, pe care executivul o va aloca celor care s-au trezit cu pierderi mari din cauza condițiilor meteo nefavorabile.